Femeia ”breloc” și bărbatul ”de formă”

0
3406

Femeia ”breloc” și bărbatul ”de formă” – se caută o viață și se găsesc lângă bar(ă).

Ea este ușor de mulțumit, n-are pretenții să fie singura din viața lui. Nici măcar nu vrea să știe cheia spre inima lui, atâta timp cât poate să îi intre în conturi cu codul PIN. Se agață ușor si se potrivește cu oricine.

El, care după un text de agățat ”brelocuri” care nu a funcționat bagă la înaintare cheia de la mașină, pentru care-și caută…breloc! El e bărbatul ”de formă”, care, de orice formă ar fi, este lipsit de fond.

Ea e brelocul, care se agață ușor de orice cheie nouă de mașină și de cheile de la ușa hotelului. Niciodată brelocul nu va exista la cheia de la inimă.

Și, fie vorba între noi, chiar nu e prea mare daună atunci când pierzi un breloc, căci găsești altul imediat.

Bărbatul ”de formă” este, de obicei, de formă rotundă, ca un fel de obiect neidentificat, pe care îl recunoști doar după stomacul care a fost gol până nu de mult.

Când femeia ”breloc” nu pune întrebări, bărbatul ”de formă” nu își trădează statutul. Din contră, el minte că banii sunt ai lui și ea îl minte că nici nu îi vede.

Ea știe că nu este singura, căci el pare colecționar de brelocuri. Toate ieftine. El doar pare că-și permite, când, de fapt, trăiește din moșteniri. Și lipsa bunului simț și a bunului gust s-a transmis tot ereditar.

Bărbatul ”de formă” doar cere, iar femeia ”breloc” doar oferă. Balanța se înclină, însă, când la final, se trage linie..la lista de cumpărături.

Ea nu are pretenții, că și-a schimbat geanta și le-a uitat în cea de ieri…el nu are așteptări, că astea îi amintesc de când aștepta troleul prin stații. Unul la brațul altuia, cei doi arată spectaculos. Brelocul e accesoriul perfect pentru cineva care e „doar ca să fie”.

Recomandare articole: Complexul Electra si Complexul Oedip