Este bine sau nu să bem apă în timp ce mâncăm?

0
2412

Foto: kupang.tribunnews.com

De multe ori am auzit că nu este bine să bem apă în timp ce mâncăm. Este sau nu adevărat?

Unii spun că apa consumată în timpul mesei diluează acidul din stomac. Alții spun că dacă bem apă în timp ce mâncăm, ne vom îngrășa. Unele persoane cred chiar că apa va împinge mâncarea neprocesată de stomac.

Ne poate afecta apa într-un mod agresiv?

Procesul de digestie începe din momentul în care ne gândim la mâncare. Saliva începe să fie produsă în abundență în gură. Când mestecăm, aceasta înmoaie mâncarea cu ajutorul enzimelor. Ajunsă în stomac, masa respectivă va fi amestecată cu acidul gastric. În general durează aproximativ 4 ore pentru ca mâncarea să fie digerată. După aceea va ajunge în intestin unde va hrăni corpul cu nutrienți.Apa nu stă mult timp în stomac. Ajută la înmuierea mâncării, apoi părăsește stomacul.

Sursa foto: depositphotos.com

Lichidele nu slăbesc puterea acidului gastric

Dacă stomacul simte că nu poate digera un anumit lucru, va produce mai multe enzime. Acidul gastric se va intensifica. Chiar dacă bem apă în cantități mari, acest lucru nu va influența nivelul de aciditate. Apropo, apa ajunge în stomac și din anumite produse. Gândiți-vă că o portocală conține 86% apă. Unele studii au arătat că anumite mâncăruri pot face nivelul de acid gastric să scadă. Dar acesta revine la normal în scurt timp.

Lichidele nu influențează viteza digestiei.

Nu există studii care să susțină faptul că lichidele împing mâncarea din stomac în intestin înainte de a fi procesată complet. Lichidele părăsesc corpul mai repede decât mâncarea solidă. Acestea nu influențează viteza digestiei.

Dacă bem apă în timp ce mâncăm nu este nici o problemă. Dimpotrivă, apa ajută mâncarea se se înmoaie pentru o digestie mai bună.

Există anumite avantaje atunci când bem apă în timpul mesei.

O persoană care face o scurtă pauză pentru a consuma lichide la masă, încetinește procesul de mâncat. Astfel consumă mai puține alimente.

Fie că preferați apă sau ceai în timpul mesei, acestea nu au nici o influență negativă asupra digestiei.

Află mai multe informații pe https://www.beclementine.ro/!

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTo my daddy
Articolul următor#Maledicții