#DincoloDeGen. Ce e ușor nu te face bărbat, doar te învață matematică

2
2521

Mă rătăcesc adesea și-mi pierd mintea și corpul pe unde nu ar trebui. Printre amintiri, printre griji cotidiene, printre zeci de femei pe care le admir sau le blamez atunci când le văd trecând pe stradă.

Recunosc că m-am rătăcit de multe ori printre cearceafuri cu parfum de sex-appeal, lângă trupuri goale cu suflete la fel. Sunt bărbat, colecționar de trofee feminine și vânător de ocazie.  Sunt bărbat și-aș alege pentru o seară două picioare lungi și o pereche de sâni voluptoși, dar pentru o viață le dau pe astea pe doi ochi blânzi și o voce caldă.

Îmi plăcea chimia. Îmi plăceau privirile pline de subînțeles ale domnișoarelor ce se îndrăgosteau în fiecare seară de altcineva. Îmi plăceau picioarele lungi, pe care le savuram cu privirea de la tocuri până la locul în care voiam să ajung. Preferam oricând un decolteu pe care nu trebuia să mă străduiesc să-l descopăr și două buze pline, care-mi șopteau doar ce îmi plăcea să aud. Căci sunt bărbat și prin definiție, aleg ce e ușor. Crezând că ce e ușor mă face mai bărbat, m-am pierdut. De data asta, în deziluzie.

Mai târziu mi-am dat seama că ce e ușor nu merită, nu valorează și nici nu rămâne. Așa am realizat că, deși aleg ce e ușor, îmi place ce e greu. Căci ce e greu merită, valorează și nu pleacă. Ce e ușor nu te face mai bărbat, doar te învață matematică. Aduni femeile ce ți s-au oferit doar ca să-ți scadă banii.

Ce e ușor, îți arată chimie: reacția dintre alcool și hormoni, ce se preface-n vapori înainte să simți aroma de cafea. Și-ajungi și tu într-o zi să nu mai cauți ce este ușor. Acum vrei ce e greu. Ce e greu te învață istorie. Te-nvață că până nu îți dai seama ce ai fost nu poți să știi cine vrei să fii și îți arată că e mai frumos ce trebuie să descoperi, decât ce ți se servește pe tavă. Ce e greu te învăță că ce nu prețuiești la timp, ajunge să fie istorie.

Acum nu mai caut parfum de sex-appeal. Acum o vreau pe cea cu miros de-acasă.

Chimia trece, istoria rămâne.

No offence,

RR.

2 COMENTARII