Când „te iubesc” nu e de-ajuns.

0
2895

Am iubit. Am iubit trei cuvinte frumoase și două brațe pe care le credeam acasă. Am iubit doi ochi ce nu erau doar pentru mine și două buze despre a căror dulceață aveam să aflu mai târziu că era amestecată cu venin. Am iubit până ce m-am pierdut pe mine, în teama de a nu-l pierde pe el. Am iubit, dar n-am pierdut. Am fost pierdută. La propriu și la figurat, el m-a pierdut. Printre minciuni, printre judecăți, printre momente în care nu a fost. Iar eu strigam cu disperare că iubesc. Și-am iubit mult. Dar te iubesc era de-ajuns.

Și totuși, ce se întâmplă când „te iubesc” e prea puțin?

Nimeni nu mai pierde. Pentru că nimeni nu deține.

Când te iubesc nu e de-ajuns nu vreau să fim împreună până la adânci bătrâneți, vreau să fim împreună cât timp suntem fericiți că ne avem. Nu vreau să trăiesc cu tine doar momente frumoase, ci vreau să te iau de mână și să trecem prin foc.

 

 

 

 

 

Și știi când vei realiza că te iubesc nu e de-ajuns? Când, în vâltoarea flăcării, l-aș ruga pe Dumnezeu să mă facă scrum pe mine, iarpe tine să te facă apă. Vreau ca lângă mine să nu cunoști durerea. Să nu mai știi ce-s lacrimile și totuși să le recunoști când le vezi în ochii mei. Să știi când tu ești cauza și să mă iubești mai mult.

Când te iubesc nu e de ajuns, nu vreau să cred. Vreau să am certitudini.

Vreau să știu, nu doar să simt.

Când te iubesc e prea puțin nu vreau să mai dau totul. Când te iubesc nu e de-ajuns tu nu-mi dai voie să mă sting de tot. Nu vreau să promiți și să pleci, vreau să taci și să rămâi. Vreau în schimb să-mi spui mie ce nu vorbești nici cu oglinda. Da, vreau să te dezbraci. De frici, de slăbiciuni, de coșmarurile cele mai întunecate și de cele mai grele păcate. Promit că într-un sfârșit vom râde de ele. Împreună, in hohote.

Eu nu vreau o poveste, vreau un film. Cu dragoste și dramă, iar la final un pic de comedie. Vreau filmul nostru: Când „te iubesc” nu e de-ajuns. 

Când simți că te iubesc nu e de-ajuns, vei știi că e despre mine,

RR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here