Bronzul la solar – totul despre secretele pielii ciocolatii

0
3798

Zi-mi trei lucruri pe care le-ai schimba la modul în care arăți, dacă ai avea o lampă fermecată și un duh năzdrăvan care să-ți îndeplinească dorința cât ai pocni din degete! Pun pariu că îți dorești cârlionți jucăuși, dacă ai părul drept și viceversa. Ei bine, eu aș da calul meu – nu pe un regat, așa cum te așteptai – ci pe o piele măslinie. Mă poți contrazice dacă vrei, dar eu cred că că o piele bronzată arată mai bine și se simte mai bine…la atingere! 🙂 

Și dacă vara piscinele și plajele însorite ne găzduiesc pentru a capta razele ultraviolete, cum putem avea parte de un bronz uniform și în restul anului? Solarul este, desigur, una dintre cele mai accesibile și eficiente soluții pentru un bronz de invidiat și, cât timp ținem cont de câteva reguli de bază, el nu ne amenință sănătatea pielii. 

În ultima vreme, am făcut vizite dese la solar, ceea ce mi-a dat de gândit în privința multor aspecte. Care este poziția corectă la solar, pentru a mă bronza uniform? Câte minute se stă la solar? Ce să aleg: solar vertical sau orizontal? Cu siguranță că și tu te întrebi aceste lucruri dacă te bate gândul să te bronzezi artificial. Așadar, haide să-ți povestesc cam tot ce ar trebui să știi despre solar, inclusiv cum poți obține un bronz la solar care să stârnească priviri de admirație. So….

Despre solar 

 

La o primă căutare pe internet, vei fi asaltată de o mulțime de articole negative despre solar. Da, solarul poate favoriza îmbătrânirea pielii, poate fi considerat un factor de risc al cancerului cutanat și, inevitabil, poți risca să te alegi cu o arsură dacă exagerezi. 

Totuși, bronzul la solar prezintă și avantaje, care de asemenea sunt și ele de necontestat. Și dacă tot am adus vorba, hai să vedem care sunt beneficiile solarului:

 

  • Remediază deficitul de vitamina D, motiv pentru care ți-ar putea fi util mai ales dacă suferi de afecțiuni renale;

 

  • Contribuie la remedierea problemelor pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul sau neurodermita, deci nu ezita să-l folosești dacă te regăsești într-una dintre aceste situații. 

 

  • Ameliorează simptomele specifice menopauzei, deci poți să-l folosești chiar dacă timp de 50 de ani n-ai făcut-o!

 

  • Contribuie la diminuarea riscului de osteoporoză prin reglarea nivelului de calciu, motiv pentru care, fetelor, ar fi indicat să dați pe la solar, din când în când; 

 

  • Favorizează formarea vitaminei B6, ținând departe bolile cardiace și cele ale sistemului circulator. Așa-i că solarul nu-i atât de rău pe cât ai fi crezut?

Ce este tanorexia? 

Woman Holding Round Fruit While Leaning on Orange Wall

Obsesia de a fi bronzat a dezvoltat chiar și o condiție medicală pe baza cărora medicii dermatologi, împreună cu psihologii, încă mai poartă discuții. Tanorexicii sunt acei oameni care au tot timpul impresia că nu sunt destul de bronzați, motiv pentru care recurg la bronzul artificial sau chiar la soarele natural mai mult decât este nevoie. Explicațiile specialiștilor sunt simple: asemenea unui drog, în timpul expunerii la razele UV se secretă endorfine, hormoni care dau o senzație de fericire. ”Bronzomanii” pot fi asociați cu anorexicele care, evident, nu se cred destul de slabe! 🙂 Pot să pun pariu că nu știai asta! 

Bronz la solar – ce riscuri există? 

Inevitabil, în discuția despre bronzul la solar trebuie să vorbim și despre riscurile la care te expui atunci când alegi the soft way în materie de bronz. 

 

Prima dată la solar 

Prima dată e mai greu, dar nu și la solar dacă știi câteva mici secrete. Cu siguranță că, dacă apelezi la bronzul artificial, vrei să îl ai pe pielea ta cât mai mult timp. Pentru asta, este nevoie să știi niște trucuri pe care să le aplici înainte și după ședințele de bronz artificial. 

 

  • Înainte de solar nu este indicat să faci duș. E cel mai bine ca, după baie, să mai aștepți minim 2 ore, pentru ca porii pielii să se închidă. 

 

  • Folosește, tot înainte de solar, un gomaj fin pentru a exfolia celulele moarte. Trucul ăsta funcționează de minune și atunci când faci plajă și te ajută să ai un bronz de lungă durată.

 

  • Nu ar trebui să mergi la solar dacă abia ce te-ai epilat. Riști să te alegi cu o iritație deloc plăcută. 

Duș după solar? 

Dacă alegi să folosești o cremă cu acceleratori de bronzare, o poți cumpăra de la solar. În acest caz, evită să faci duș timp de 4 ore după ce te-ai ”prăjit”, pentru că loțiunea își va face efectul în tot acest interval. 

Dacă nu ai utilizat o astfel de loțiune, poți face duș după solar, după aproximativ 2 ore. 

 

La solar cu costum de baie sau fără?

Poți să faci solar cu sau fără lenjerie intimă ori costum de baie, însă cel mai igienic este să-ți păstrezi totuși bikini, fie vorba între noi. 

Solar vertical sau orizontal

Solar vertical sau orizontal – o întrebare pe care mi-am pus-o și eu, în goana de a obține o piele bronzată și sănătoasă. acum, eu îți voi spune plusurile și minusurile fiecăreia dintre opțiuni, iar tu alegi. Bun…

 

Solar vertical 

  • Într-un solar vertical te vei mișca mai ușor, ba chiar poți să și dansezi dacă vrei. 
  • Solarul vertical este realizat din lămpi cu reflectoare speciale, ceea ce înseamnă că sunt mari șanse să te bronzezi fără nicio pată. 
  • Un solar vertical te ajută să te bronzezi mai repede, spun specialiștii. Motivul? Aceste aparate sunt dotate cu tuburi UV mai puternice. 
  • Alege un solar vertical dacă vrei să te bronzezi mai rapid la față.
  • Solar orizontal sau vertical? Depinde. Cică, solarul vertical este mai igienic, deoarece nu iei contact cu pereții săi de sticlă. Seems legit!:)

Fit woman sunbathing on sandy beach

Solar orizontal 

  • Solarul orizontal este, pentru multe persoane, o alegere care ține de confort, având în vedere că în interiorul său trebuie să stai întinsă. 
  • Dacă la un solar vertical te bronzezi mai repede, un solar orizontal îți asigură un bronz de lungă durată, tocmai pentru că procesul de bronzare are loc mai lent. 
  • Vrei picioare învelite într-un bronz savuros? atunci alege un solar orizontal, pentru că aici ele se vor bronza mai bine. 

 

Decizia de a opta între solar vertical sau solar orizontal trebuie să îți aparțină. Dacă solarul vertical este o variantă mai rapidă, cel orizontal oferă rezultate de lungă durată. în timp ce un solar orizontal este mai comod și favorizează circulația sanguină, ceea ce ajută în procesul de bronzare, un solar vertical este ceea ce ai tu nevoie dacă suferi de claustrofobie. Dacă nu știi ce să alegi, alternează-le. Deci, cu ce începi: solar vertical sau orizontal?

Câte minute se stă la solar?

Câte minute se stă la solar? O întrebare al cărui răspuns te rog să-l asculți citești cu atenție. În principiu, dacă nu vrei să te alegi cu una dintre urmările despre care ți-am zis ceva mai devreme, ține cont de sfaturile pe care ți le voi da, în timp ce te identifici într-una dintre următoarele tipologii:

 

TEN TIP 1 Ai cumva:

  • tenul deschis
  • ochi albaștri
  • păr roșiatic

și de regulă, te înroșești dacă stai la soare?

 

Nu ar trebui să stai mai mult de 5 minute la solar, în primele ședințe. Crește timpul progresiv, dar nu sta niciodată mai mult de 10 minute. 

 

Soluția norocoasă pentru tine: 5 minute ședința 1+ 5 minute ședința 2 + 5 minute ședința 3 + 6 minute ședința 4 + 6 minute ședința 5 + 8 minute ședința 6 și tot așa! 

 

TEN TIP 2 Ai cumva:

  • tenul deschis 
  • părul blond spre castaniu
  • ochi albaștri sau verzi
  • tendință puternică de a te arde la soare?

 

Timpul recomandat de expunere la solar nu ar trebui să depășească pentru tine 7 minute. Cel mult, poți sta 12 minute la solar. 

 

Soluția norocoasă pentru tine: 7 minute ședința 1 + 7 minute ședința 2+ 9 minute ședina 3 și așa mai departe. 

 

TEN TIP 3 Dacă ai:

 

ten normal 

păr blond închis 

ochi gri spre căprui

 

Așadar, răspunsul la întrebarea ”Câte minute se stă la solar?” depinde de tipul tău de ten. 

 

Cât costă o ședință la solar?

Frumusețea costă și nici opțiunea de a te bronza artificial nu face abstracție de la această regulă. Dacă ești curioasă să știi cât costă o ședință la solar, trebuie să știi că prețurile variază între 1-3 Ron, în funcție de salonul pe care îl alegi. Poți să-ți faci chiar și un abonament, caz în care vei avea un mic discount per minut. 

La această sumă mai poți adăuga și costul cremei de accelerare a bronzului, pe care, însă nu este neapărat să o cumperi. În general, aceste creme costă între 10-20 de lei, preț pe care îl vei plăti pentru un plic ce-l vei folosi o dată.