Beauty t(issues): Sufletul contează. La fel și acneea

3
3244
Mâna sus toți cei care spuneți că sufletul contează. Mâna sus cei care și credeți asta.

Nu e ca și cum ai alege-o pe una doar pentru că are sufletul bun, dacă fusta aia mulată nu ți-ar pune imaginația la încercare. Și parcă nici nu manifești vreun interes pentru unu’ cu burtă când lângă el e altul cu six pack.

Băi, dar unde-au dispărut mâinile?

Sufletul contează și nu e doar o chestie clișeică. Ceea ce e și mai nasol e ca și acneea contează. Aș spune că acneea e ca îndragostitul, ca beția, ori ca sevrajul – nu prea poți s-o ascunzi. Să acoperi acneea cu fond de ten e fix ca atunci când te porți frumos cu soacra…de complezență adică. Iar, dacă ai marele nenoroc să fii bărbat, nu prea te scoate nici fondul de ten. Asta dacă nu ești cumva Botezatu, caz în care nu trebuie să ieși nemachiat din casă pentru că, nu-i așa, nici un băiat nu te va mai plăcea…

Cică dragostea ar fi una dintre cauzele acneei. Când e prea multă iubire, îți iese prin pori, când nu e deloc, iar nu e bine. Cică ar fi și genetică, ori de la produse cosmetice din IDM, din alea de care-mi zice mama să nu-mi iau niciodată. Eh, eu m-am parcat, nu-mi mai bat capul să aflu cum m-am pricopsit cu ea, cu ce am greșit în altă viață sau “de ce eu și nu alta?!” :)). Am încercat doar s-o tratez.

DAR…

…Există vreun tratament pentru acnee?

Nu prea. Și totuși, ar fi ceva.

Fraților, acneea e ca o femeie ușoară și avidă. Îți ia și mințile și banii, după care te lasă și  f…. și cu banii luați, pardon! Și cu semne și cu banii luați. O vizită la dermatolog te duce mai mult decât o amendă pe care o iei în cazul în care calci linia dublă continuă, în timp ce vorbești la telefon, cu copilul în brațe și fără centură.

Vă spun din experiență, dermatologii mei mi-au luat și pielea de pe mine, la propriu. Ei numesc asta microdermabraziune – asta ar fi una dintre glume?! 🙂 Și totuși, mi-a fost benefică procedura asta. Am auzit guri rele – care sigur că erau guri de bărbat- cum că microdermabraziunea e ca o femeie la menstruație, adică scoate ce-i mai rău din tine. Culmea, chiar așa face, dar ceea ce nu știu bărbații de mai sus e că tot femeia asta te face mai bun. Eu mi-am făcut microdermabraziune prin iarnă, la o clinică din zona Aviatorilor, pe numele ei Dermestetica. Medicul de acolo, care, ciudat, are acnee, semn că acneea e ca vopeseaua, deci e greu să scapi de ea, mi s-a părut un fel de regină a punctelor negre. Doamna doctor Daniela Popoiu, dacă vedeți asta, să știți că este un compliment!

Cu ale mele cuvinte, ca la clasa I, microdermabraziunea presupune exfolierea stratului superficial al pielii cu ajutorul unui aparat ce-mi seamană a stilou, după care urmează scoaterea efectivă a punctelor negre și a coșurilor. 2-3 creme-minune la final și puțin fond de ten dermatocosmetic, plus mâinile fine ale doamnei doctor și am fost ca 9! Ioana e di vină și pentru că m-a trimis la Dermestetica, dar și pentru unghiile mele!

Pentru că poți să-ți schimbi chiar și năravul, dar acneea nu, ce poți să faci e să o îmblânzești. Skinoren, Duac, Mask Gel Plus sunt trei loțiuni care își fac foarte bine treaba, cel puțin în cazul meu. În rest, doar bio, adică dermatocosmetice. Eu folosesc fond de ten dermatocosmetic despre care am mai zis și aici, loțiune de curățare Bioderma Sebium, cremă hidratantă pentru ten gras Effaclar H și loțiune micelară de la Roche Posay.

Voi cum îmblânziți fiara?

 

3 COMENTARII